DEDAŞ, Şanlıurfa’da 4 mahalleyi karanlıkta bıraktı! Engelli vatandaş zor anlar yaşadı!

DEDAŞ, Siverek’in 4 kırsal mahallesinde tarımsal sulama borcunu gerekçe göstererek enerjiyi kesti. Kesintiden en çok engelli vatandaşlar ile çocuklar etkilendi.

Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı 4 kırsal mahallede tarımsal sulamada kullanılan elektrik borcunu gerekçe göstererek kesinti yaptı.

İlçeye bağlı Keş, Uzuncuk, Batıköy ve Salur kırsal mahallelerinde yaklaşık 6 gündür elektriklerin kesik olduğu belirtildi.

Tarımsal sulama hattındaki kesinti nedeniyle mahallelerindeki elektriklerinin de kesildiğini kaydeden mahalle sakinleri, söz konusu kesintilerden en çok engelli, çocuk ve yaşlıların etkilendiğini ifade etti.

Söz konusu kesintilerden etkilenen isimlerden biri de Eda Çalğan oldu. Solunum cihazına bağlanması gereken engelli kız, elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Kendisi gibi engelli olan annesiyle birlikte yaşayan Çalğan, yetkililerin seslerini duyup bu konuda adım atmasını istedi.

Urfa Pusula

 

23 Eki 2023 - 13:42 Şanliurfa- Yaşam